Holland House Beach

Holland House BeachTIP Aan de ene kant van het hotel het strand voor je deur, aan de andere kant van het hotel ga je taxfree shoppen. Wat een toplocatie! Dit charmante boutique-hotel ligt in hartje Philipsburg en biedt haar gasten een onvergetelijke vakantie in Nederlandse én Caribische sfeer! Beoordeeld met een 9.5!

Wandelen

Sint Maarten heeft fantastisch stranden, goede uitgaansmogelijkheden en het weer is er perfect! Maar misschien ben jij ook wel een natuurliefhebber? Ook dan zit je op Sint Maarten goed want het eiland heeft veel te bieden voor mooie en afwisselende wandelingen.

De mooiste wandelingen maak je op het Franse deel van het eiland. Natuurlijk kun je op het Nederlandse deel ook prachtige wandelingen maken. Denk bijvoorbeeld aan strand- en stadswandelingen maar ook in de heuvels rond Philipsburg kun je heel goed wandelen. Het is zeker geen straf om dit soort wandelingen te maken. En ben je het wandelen even zat? Dan duik je de zee in om even af te koelen.

Wandelen op strand Sint Maarten

Wandelkaarten zijn gratis op dit eiland. Ze zijn verkrijgbaar bij het VVV-kantoor. Zorg er wel voor dat je goede schoen aan hebt. Sommige wandelroutes kunnen behoorlijk steil zijn.

Wandelingen rond de Pic Paradis

De Pic Paradis (424 m) is het hoogste punt van Sint Maarten. Deze top ligt in een prachtig groen gebied waar je als wandelaar zijnde veel plezier kunt beleven. Het is natuurlijk mogelijk om naar de top te wandelen. Je zult daar zeker geen spijt van krijgen omdat het een mooie wandeling is en het uitzicht vanaf de top is prachtig!

Vanaf 'De Loterie Farm' is het ook mogelijk om andere wandelingen te maken naar bergtoppen in de omgeving. Bijvoorbeeld naar de 341 meter hoge Sentry Hill of naar de 316 meter hoge St Peter's Hill. De paden naar deze bergtoppen zijn stijl dus goede schoenen zijn zeker aan te raden.

Kustwandelingen

Een echte aanrader is de kustwandeling van Little Bay naar Cay Bay. Het is een korte wandeling van ongeveer een uur. Bij Guana Bay is het ook leuk om te gaan wandelen omdat de kustlijn in dit gebied prachtig is.