Holland House Beach

Holland House BeachTIP Aan de ene kant van het hotel het strand voor je deur, aan de andere kant van het hotel ga je taxfree shoppen. Wat een toplocatie! Dit charmante boutique-hotel ligt in hartje Philipsburg en biedt haar gasten een onvergetelijke vakantie in Nederlandse én Caribische sfeer! Beoordeeld met een 9.1!

Wandelen

Sint Maarten heeft hagelwitte zandstranden, goede uitgaansmogelijkheden en het weer is er perfect. Het is er altijd lekker warm en de zon schijnt volop. Maar wist je dat het tropische eiland ook een mooie natuur heeft? Het landschap van Sint Maarten is heuvelachtig en oogt voornamelijk groen. Deze fraaie natuur ontdek je het beste te voet.

Sint Maarten heeft veel te bieden op het gebied van wandelen. Wat dacht je van een mooie strandwandeling op het langste strand van het eiland Simpson Bay Beach? Of wandel naar het hoogste punt van Sint Maarten (Pic Paradis). Een stadswandeling in Philipsburg of Marigot is ook de moeite waard. Je bent op Sint Maarten dus niet snel uitgewandeld.

Wandelen op het strand van Sint MaartenMaak zeker een strandwandeling op Sint Maarten.

Wat zijn de mooiste wandelingen op Sint Maarten?

De mooiste wandelingen maak je op het Franse deel van het eiland. Natuurlijk kun je op het Nederlandse deel ook prachtige wandelingen maken. Denk bijvoorbeeld aan strand- of stadswandelingen maar ook in de heuvels rond Philipsburg kun je uitstekend wandelen. En ben je het wandelen even zat? Dan duik je de zee in om even af te koelen.

Wandelingen rond de Pic Paradis

De Pic Paradis (424 m) is het hoogste punt van Sint Maarten. Deze top ligt in een prachtig groen gebied waar je als wandelaar zijnde veel plezier kunt beleven. Het is natuurlijk mogelijk om naar de top van deze berg te wandelen. Het is een mooie wandeling en het uitzicht vanaf de top is fenomenaal.

Vanaf De Loterie Farm is het ook mogelijk om andere wandelingen te maken naar bergtoppen in de omgeving. Bijvoorbeeld naar de 341 meter hoge Sentry Hill of naar de 316 meter hoge St Peter's Hill. De paden naar deze bergtoppen zijn stijl dus goede schoenen zijn zeker aan te raden.

Kustwandelingen

Een echte aanrader is de kustwandeling van Little Bay naar Cay Bay. Het is een korte wandeling van ongeveer een uur. Bij Guana Bay is het ook leuk om te gaan wandelen omdat de kustlijn in dit gebied schitterend is.

Wandelkaarten

Wandelkaarten zijn gratis op Sint Maarten. De kaarten zijn verkrijgbaar bij het VVV-kantoor. Zorg er wel voor dat je goede schoen aan hebt. Sommige wandelroutes kunnen behoorlijk steil zijn.