Holland House Beach

Holland House BeachTIP Aan de ene kant van het hotel het strand voor je deur, aan de andere kant van het hotel ga je taxfree shoppen. Wat een toplocatie! Dit charmante boutique-hotel ligt in hartje Philipsburg en biedt haar gasten een onvergetelijke vakantie in Nederlandse én Caribische sfeer! Beoordeeld met een 9.1!

Philipsburg

Philipsburg ligt op het Nederlandse deel van Sint Maarten en is de hoofdstad van het eiland. In Philipsburg wonen slechts 1894 mensen (gemeten in 2017). De plaats ligt helemaal in het zuiden van het eiland precies tussen Great Bay en Salt Pond in. Het is zeker leuk om Philipsburg een dagje te bezoeken om bijvoorbeeld te shoppen of een aantal historische bezienswaardigheden te bekijken zoals het Courthouse of het Sint Maarten Museum. Wist je dat Philipsburg de enige plaats van het eiland is waar een aantal historische bezienswaardigheden te zien zijn? De hoofdstad van het Franse deel is trouwens niet Philipsburg maar het iets kleinere Marigot.

Broadwalk Sint MaartenPhilipsburg is de hoofdstad van Sint Maarten.

Kun je in Philipsburg lekker eten?

Het spreekt voor zich dat je in Philipsburg heel goed uit kunt gaan en je kunt er heerlijk eten. Er zijn behoorlijk wat restaurants gevestigd. In Front Street tref je de wat duurdere restaurants. Wil je wat voordeliger eten? Ga dan naar Back Street of in de steegjes rondom de hoofdstraten kun je vaak een stuk voordeliger eten.

Court House

Het Court House staat midden in de stad en heeft nu de functie van gerechtsgebouw. Het monument is in 1793 gebouwd in opdracht van Dr. Willem Hendrik Rink. Hij was destijds de eilandcommandeur van het eiland. Het Court House is nu het belangrijkste historische gebouw van Sint Maarten. Het gebouw bestaat uit twee verdiepingen en uiteraard mag een fraaie klokkentoren zeker niet ontbreken. Aan de voorkant van het gebouw zie je het wapen van Sint Maarten. Als je in Philipsburg bent moet je zeker even bij het Courthouse gaan kijken. Je treft het Court House aan de Front Street 58.

Court House PhilipsburgCourt House

Sint Maarten Museum

Wil je wat meer weten over de geschiedenis van Sint Maarten? Dan is het zeker interessant om dit museum te bezoeken. Verder leer je veel over de flora en fauna van dit eiland. In het museum zijn ook verschillende films te bekijken over de orkanen die Sint Maarten 'helaas' hebben bezocht. Je treft het museum aan Front Street 7.

Kun je in Philipsburg goed shoppen?

De stad heeft eigenlijk maar vier hoofdstraten. De meest toeristische straat van Philipsburg is Front Street. Je treft in deze gezellige straat winkels, bars en restaurants. Maar je kunt er ook terecht om een gokje te wagen in een casino. In Front Street zijn ook een aantal taxfree winkels te vinden waar je voordelig kunt shoppen. Ga ook even naar het winkelstraatje Old Street. Leuk om hier even rond te lopen. Je gaat in Philipsburg zeker slagen.

Old Street PhilipsburgOld Street in Philipsburg.

Great Bay Beach

Ben je het shoppen even zat? Ga dan naar het opgespoten strand Great Bay Beach en kom helemaal tot rust. En vergeet zeker niet een duik te nemen in de blauwe zee. Dit strand ligt voor Philipsburg.

Broadwalk

In de avonduren is het ook leuk om even naar boulevard (Broadwalk) te gaan. Natuurlijk tref je hier ook een fraai strand en zijn er genoeg gezellige restaurants en terrasjes om heerlijk wat te eten en drinken.

Gruavaberry Emporium

Op deze locatie stookt de Guavaberry Factory de beroemde guavaberrylikeur. Je treft het gekleurde huisje aan de Front Street. De guavaberrylikeur is een heerlijk rood en zoet drankje gemaakt van het guavaberry besje. Natuurlijk mag je hier gratis proeven en vergeet ook zeker niet om wat van deze heerlijke drank te kopen.

Fort Willem

Ten westen van Philipsburg ligt het in 1801 gebouwde Fort Willem. Het fort is door de Britten gebouwd gebouwd om Philipsburg te beschermen. Slechts een gedeelte van dit fort staat er nog. Het fort staat op een heuvel en het uitzicht vanaf deze heuvel is prachtig.

That Yoda Guy Movie Exhibit

Ben jij een filmfanaat? Dan ontkom je er zeker niet aan om dit kleine museum te bezoeken. Dit museum is van de bekende Amerikaan Nick Maley. Hij heeft als ontwerper meegewerkt aan onder andere Star Wars, Terminator en Men in Black. Zijn belangrijkste creatie is misschien wel het ontwerp van Yoda uit Star Wars. In dit museum kun je allemaal interessante items bekijken uit verschillende films en op de foto met Nick Maley kan ook. Leuk voor het thuisfront! Het museum tref je in Front Street.

Wathey Square plein

Je treft dit plein in het centrum van Philipsburg en is het bekijken de moeite waard.

Pasanggrahan Hotel

Het Pasanggrahan Hotel tref je in de hoofdstraat van Philipsburg en is gebouwd in 1904. De naam Pasanggrahan betekent in het Indonesisch guesthouse. Het is het oudste hotel van het eiland en gebouwd in een West-Indische stijl. Leuk om even te bekijken of misschien wel om te overnachten. Het Pasanggrahan Hotel is gevestigd aan de Front Street op nummer 19.

Methodistenkerk

De Methodistenkerk bevindt zich aan de Front Street en is gebouwd in 1851. Echter werd de kerk in 1987 gesloopt en helemaal opnieuw gebouwd. De kerk is een fraaie verschijning is zeker het bezoeken meer dan waard.

Geschiedenis Philipsburg

In 1730 werd er door gouverneur John Philips op een grote zandbank een nederzetting gesticht. Pas in 1763 werd deze nederzetting uitgeroepen tot de officiële hoofdstad van Sint Maarten.