Holland House Beach

Holland House BeachTIP Aan de ene kant van het hotel het strand voor je deur, aan de andere kant van het hotel ga je taxfree shoppen. Wat een toplocatie! Dit charmante boutique-hotel ligt in hartje Philipsburg en biedt haar gasten een onvergetelijke vakantie in Nederlandse én Caribische sfeer! Beoordeeld met een 9.5!

Natuur

Ben je een natuurliefhebber? Dan is Sint Maarten zeker een goede vakantiebestemming! Het eiland heeft bijvoorbeeld een prachtige onderwaterwereld maar ook als je boven water blijft kom je aan je trekken. Denk bijvoorbeeld aan de glooiende groene heuvels, de mangroven en de fraaie stranden. In het midden van het eiland zijn de heuvels trouwens best hoog waar je fantastisch kunt wandelen in een schitterende natuur. Vergeet ook zeker niet om naar de 424 meter hoogste top van het eiland te gaan.

Het Franse deel van het eiland is qua natuur het mooist. Het eiland heeft veel baaien, zoutmeertjes en lagunen. Dè ingrediënten voor een mooie en afwisselende natuur.

Flora

Op het eiland groeien meer dan 700 plantensoorten. Het spreekt voor zich dat je op Sint Maarten veel verschillende soorten cactussen kunt bewonderen maar je treft er ook bijvoorbeeld bananen- en sinaasappelbomen. Bloemen zul je overal tegenkomen en ze bloeien het gehele jaar door wat er natuurlijk prachtig uitziet.

Fauna

Als je op Sint Maarten bent zul je al snel een hagedis of leguaan (groene leguaan) spotten. Het zijn prachtige en indrukwekkende beesten. Naast hagedissen en leguanen zijn er meer dan 160 verschillende vogelsoorten te spotten op het eiland.

Vogel Sint MaartenOp Sint Maarten zie je de mooiste vogels.

Pelikanen en de zeer snelle kolibries zul je zeker gaan zien. Het is trouwens spectaculair om te zien hoe een pelikaan een vis vangt. De nationale vogel van Sint Maarten is de bruine pelikaan. Je treft een afbeelding van de bruine pelikaan ook op het Wapen van Sint Maarten.

In totaal leven er drie verschillende soorten zeeschildpadden rondom het eiland namelijk de lederschildpad, de onechte karetschildpad en de karet. Schilpadnesten tref je voornamelijk op de volgende stranden: Gibbs Bay, Simpsonbay Beach en Guanabay. Als je geluk hebt kom je ze tegen tijdens het snorkelen of duiken. Het zijn prachtige dieren om te zien. Zeeschildpadden zijn gelukkig beschermde dieren op Sint Maarten en dat is hard nodig omdat er steeds minder zeeschildpadden zijn.

Natuurlijk leven in de wateren rondom Sint Maarten nog veel meer dieren. Denk bijvoorbeeld aan: kreeften, verpleegsterhaaien, manta's, adelaarsroggen, pijlstaartroggen, vele soorten vissen etc.

Pic Paradis

De hoogste berg van het eiland is de 424 meter hoge Pic Paradis (Pic du Paradis of Paradise Peak). Deze berg bevindt zich in het Franse gedeelte. Het is zeker de moeite waard om naar de top te wandelen. Sommige stukken naar de top zijn redelijk stijl maar het is wel te doen mits je goede schoenen aan hebt. Vanaf de top heb je fantastische vergezichten over het eiland. Je kunt zelfs de buureilanden St. Barths en Anguilla zien liggen.

De natuur is in deze omgeving zeer fraai. In de bergen tref je ook nog een stukje regenwoud. Het is ook mogelijk om een wandeling te maken met een natuurgids door het regenwoud. De gids zal je dan veel informatie geven over dit regenwoud en uitleg geven over de flora en fauna.

De Pic Paradis is zelfs te bereiken met een auto. De zandwegen zijn wel slecht en stijl. Je hebt zeker een 4-wiel aangedreven auto nodig.

La Réserve naturelle de Saint-Martin

Je treft dit 30 km2 beschermde natuurreservaat aan de noordkant en oostkant van het eiland en bestaat uit land en zee. De eilandjes Petite Clef, Tintamarre en Pinel maken ook deel uit van dit natuurgebied. In het gebied leven veel broedende vogels, vissen, zeepaardjes, zeeschildpadden en andere dieren.

In dit gebied mag onder andere niet gevist worden en het koraal mag ook niet aangeraakt worden. Koraal kun je trouwens beter nooit aanraken want het kan pijnlijk zijn en het is natuurlijk ook niet goed voor het koraal zelf.

Het gebied bestaat uit vijf verschillende ecosystemen namelijk: mangrovegebieden, koraalriffen, lagunes, kustbosschages en zeegrasvelden. Het is een zeer fraai gebied om te snorkelen of te duiken. In dit reservaat zijn maar liefst 28 duikplekken.

Man of War Shoal Marine Park Sint Maarten

Het Man of War Shoal Marine Park Sint Maarten is in 2010 opgericht en is 31km2 groot. Het park ligt ten zuiden van Sint Maarten en heeft als doel het beschermen van onder andere de prachtige koraalriffen.

De Loterie Farm

Onderaan de Pic Paradis tref je De Loterie Farm. Deze farm is tevens het startpunt van verschillende wandelingen naar de verschillende bergtoppen in de buurt. Dus als je van wandelen houdt dan ziet je op Sint Maarten zeker goed! Het is ook leuk om een dagje op de Loterie Farm te verblijven. Je kunt hier heerlijk relaxen in een natuurlijke omgeving of leuke eco-activiteiten ondernemen.

Natural Pool

In het oosten van Sint Maarten tref je tussen Back Bay en Geneva Bay een heel klein natuurlijk zeezwembad. Je kunt hier in de zee heerlijk en ongestoord zwemmen. Echt iets voor de natuurliefhebber!

Fresh Pond

Fresh Pond is een klein meer en ligt ten westen van Salt Pond in het Nederlands deel van het eiland. In dit meer zijn vaak veel pelikanen te bewonderen.

Mangroven

Bij de lagunes Simpson Bag en Oyster Bay bevinden zich mangrovenbossen. In dit gebied kun je veel verschillende soorten vogels spotten.