Holland House Beach

Holland House BeachTIP Aan de ene kant van het hotel het strand voor je deur, aan de andere kant van het hotel ga je taxfree shoppen. Wat een toplocatie! Dit charmante boutique-hotel ligt in hartje Philipsburg en biedt haar gasten een onvergetelijke vakantie in Nederlandse én Caribische sfeer! Beoordeeld met een 9.1!

Snorkelen

Sint Maarten is een paradijs voor snorkelaars. Het eiland heeft maar liefst 37 fraaie stranden en bij veel van deze stranden zijn fantastische snorkelmogelijkheden. De meeste vissen tref je vaak bij en tussen de koraalriffen. Deze riffen liggen vaak helemaal niet zo diep zodat je niet eens een hoekduik hoeft te maken om het kleurrijke koraal en de bijhorende tropische vissen te kunnen bewonderen.

Waarom snorkelen op Sint Maarten?

Het leuke van snorkelen op Sint Maarten is dat je lekker actief bezig bent in een prachtige en uitdagende omgeving. Wij vinden het zelf leuker om te snorkelen dan te duiken op Sint Maarten. Het zicht onder water is zeer goed zodat je ook echt wat gaat zien. Je krijgt het tijdens het snorkelen niet zo snel koud omdat het zeewater er gemiddeld 27 graden Celsius is. Je hoeft dus zeker geen wetsuit aan. Hoe fijn is dat?

Wat zijn de beste snorkelspots op Sint Maarten?

Vanaf de volgende stranden kun je heel goed snorkelen:

  • Baie de Grand Case
  • Friar's Bay Beach
  • Little Bay Beach
  • Baie Rouge
  • Grand Cace Baie
  • Mullet Bay Beach.

Snorkelen op Sint MaartenOp Sint Maarten kun je fantastisch snorkelen.

Grand Case Baie

Grand Case Baie is een fantastische locatie om te gaan snorkelen. Snorkel naar de rotswand Creole Rock. Je gaat hier de mooiste vissen spotten en misschien zie je wel een zeeschildpad. Bij dit strand bevinden zich ook een aantal goede restaurants zodat je na de snorkeltocht heerlijk wat kunt gaan eten en drinken.

L'îlet Pinel

Als je leuk wilt snorkelen ga dan zeker naar het kleine eilandje L'îlet Pinel. Het eiland is te bereiken met een bootje en het is slechts tien minuten varen. De onderwaterwereld bij dit eiland behoort tot het beschermde natuurgebied La Réserve naturelle de Saint-Martin. Snorkelen kun je het beste doen aan de oostkant van L'îlet Pinel. De kans is groot dat je hier een zeeschildpad ziet. Het is niet alleen fantastisch om hier te gaan snorkelen maar ook het bezoeken van het eiland is een leuke trip. De stranden zijn er zeer fraai.

Petite Clef

Petite Clef is een zeer klein eilandje waar je fantastisch kunt snorkelen. Het koraalrif is op deze locatie in een zeer goede conditie. Je gaat er de mooiste vissen spotten.

Dawn Beach

Dawn Beach is een zeer fraai strand en is gelukkig vrij toegankelijk voor iedereen. Het strand ligt op het Nederlandse deel van Sint Maarten. Op deze locatie ligt voor de kust een prachtig koraalrif. Dit is misschien wel de mooiste snorkelspot van het eiland. Aan het strand ligt ook een groot hotel namelijk The Westin St. Maarten. Wil je verblijven op een locatie vlakbij een prachtig strand en snorkelspot? Overweeg dan zeker dit hotel!

Friar's Bay

In het noordwesten van het Franse deel tref je het mooie strand Friar's Bay. Je kunt bij dit strand heel goed snorkelen. Snorkel naar de rotspartijen en je gaat prachtige tropische vissen zien. Het is niet alleen een fijn strand om te gaan snorkelen maar je kunt hier ook heerlijk relaxen. Gelukkig zijn er op dit strand ook een aantal gelegenheden om wat te eten en/of drinken te kopen.


TIP Pas op voor zee-egels!

Als je gaat snorkelen op Sint Maarten pas dan goed op als je ergens op de zeebodem in het ondiepe gedeelte gaat staan. Want je gaat dan misschien op een zee-egel staan. Zee-egels hebben zeer sterke en lange zwarte stekels. Helaas weten we uit eigen ervaring dat de stekels van een zee-egel ook dwars door vinnen gaan en dat is zeker niet prettig!