Holland House Beach

Holland House BeachTIP Aan de ene kant van het hotel het strand voor je deur, aan de andere kant van het hotel ga je taxfree shoppen. Wat een toplocatie! Dit charmante boutique-hotel ligt in hartje Philipsburg en biedt haar gasten een onvergetelijke vakantie in Nederlandse én Caribische sfeer!

Snorkelen

Sint Maarten is een paradijs voor snorkelaars. Het eiland heeft maar liefst 37 fraaie stranden en bij veel van deze stranden zijn fantastische snorkelspots aanwezig. De meeste vissen tref je vaak bij koraalriffen en deze riffen liggen vaak helemaal niet zo diep. Vaak hoef je niet eens een hoekduik te maken om het pracht onderwater te bewonderen.

Het leuke van snorkelen op Sint Maarten is ook dat je lekker actief bezig bent in een prachtige en uitdagende omgeving. Het zicht onderwater is zeer goed en je zult het niet zo snel koud krijgen omdat het zeewater in altijd lekker warm is.

Vanaf de volgende stranden kun je heel goed snorkelen: Baie de Grand Case, Friar's Bay Beach, Little Bay Beach, Baie Rouge, Grand Cace Baie en Mullet Bay Beach.

Grand Case Baie

Dit is een fantastische locatie om te gaan snorkelen. Snorkel naar de rotswand Creole Rock. Je zult de mooiste vissen gaan spotten en vaak zitten hier ook zeeschildpadden. Bij dit strand bevinden zich ook een aantal goede restaurants zodat je na de snorkeltocht heerlijk kunt gaan eten.

L'îlet Pinel

Als je leuk wilt snorkelen ga dan zeker naar het kleine eilandje L'îlet Pinel. Het eiland is te bereiken met een bootje en het is slechts 10 minuten varen. De onderwaterwereld bij dit eiland behoort tot het beschermde natuurgebied 'La Réserve naturelle de Saint-Martin'.

Snorkelen kun je het beste doen aan de oostkant van het eiland. Misschien zie je ook wel een zeeschildpad.

Het is niet alleen fantastisch om hier te gaan snorkelen maar ook het bezoeken van het eiland is een leuke trip. De stranden zijn er zeer fraai!

Petite Clef

Zeer klein eilandje waar je fantastisch kunt snorkelen. Het koraalrif is op deze loactie in een zeer goede conditie. Je zult er de mooiste vissen gaan spotten.

Dawn Beach

Dawn Beach is een zeer fraai strand en is vrij toegankelijk voor iedereen. Het strand ligt op het Nederlandse deel van Sint Maarten. Op deze locatie ligt voor de kust een prachtig koraalrif. Dit is misschien wel de mooiste snorkelspot van het eiland.

Aan het strand ligt ook een groot hotel namelijk The Westin St. Maarten. Wil je verblijven op een locatie vlakbij een prachtig strand en snorkelspot? Overweeg dan zeker dit hotel!

Friar's Bay

In het noordwesten van het Franse deel tref je dit ideale strand om te gaan snorkelen. Snorkel dan naar de rotspartijen en zult prachtige vissen gaan spotten. Het is niet alleen een fijn strand om te gaan snorkelen maar je kunt hier ook heerlijk relaxen. Gelukkig zijn er op dit strand ook een aantal gelegenheden om wat te eten of drinken te kopen.


TIP Pas op voor zee-egels!

Als je gaat snorkelen op Sint Maarten pas dan goed op als je ergens op de zeebodem in het ondiepe gedeelte gaat staan. Want je gaat dan misschien op een zee-egel staan. Zee-egels hebben zeer sterke en lange zwarte stekels. Helaas weten we uit eigen ervaring dat de stekels van een zee-egel ook dwars door vinnen gaan en dat is zeker niet prettig!