Holland House Beach

Holland House BeachTIP Aan de ene kant van het hotel het strand voor je deur, aan de andere kant van het hotel ga je taxfree shoppen. Wat een toplocatie! Dit charmante boutique-hotel ligt in hartje Philipsburg en biedt haar gasten een onvergetelijke vakantie in Nederlandse én Caribische sfeer! Beoordeeld met een 8.3!

Stranden

Ben jij fan van hagelwitte zandstranden in een tropische omgeving? Dan is Sint Maarten echt iets voor jou want het eiland telt maar liefst 37 schitterende stranden. Het ene strand is nog mooier dan het andere. Het goede nieuws is dat alle stranden op Sint Maarten gratis toegankelijk zijn en dat is in het Caribisch gebied helemaal niet vanzelfsprekend. Op Curaçao moet je bijvoorbeeld voor veel stranden entree betalen. Het weer op Sint Maarten is het hele jaar door fantastisch. In de winter ligt de temperatuur ongeveer op 28 graden Celsius en in de zomer wordt het vaak rond de 32 graden.

Stranden Sint MaartenDe stranden op Sint Maarten zijn adembenemend mooi zoals je ziet op deze foto.

Wat voor type stranden zijn er op Sint Maarten?

De stranden van Sint Maarten hebben allemaal hun eigen karakter. Er zijn grote en relatief drukke stranden maar voor de rustzoeker zijn er gelukkig ook stranden te bezoeken waar bijna niemand is. Bij een aantal stranden zijn uitstekende mogelijkheden om te gaan snorkelen vooral als er koraalriffen voor de kust liggen. Je ziet er prachtige rifvissen.

Wat zijn de mooiste stranden van Sint Maarten?

Hieronder tref je een overzicht met de mooiste stranden op Sint Maarten.


Simpson Bay Beach

Simpson Bay Beach is een fraai en hagelwit zandstrand. Het is het langste strand van heel Sint Maarten. Op dit strand is het gelukkig nooit echt druk. Langs het strand tref je een aantal gezellige strandtenten. Aan Simpson Bay Beach ligt het kleine en gemoedelijke Mary's Boon Beach Resort. Dit hotel heeft slechts 37 kamers. Het is een toplocatie voor een zeer aangename vakantie!


Mullet Bay Beach

Mullet Bay Beach is een populair, breed en lang zandstrand. De zee is op deze locatie meestal heel rustig. Je kunt hier dus heerlijk zwemmen en ook goed snorkelen. Bij dit strand zijn twee beach bars. Mullet Bay Beach is misschien wel het mooiste strand van het eiland dus ga er zeker naar toe!


Maho Bay Beach

Maho Bay Beach is een wereldberoemd strand omdat je vanaf het strand de vliegtuigen bijna kunt aanraken. Je moet dit zelf een keer met eigen ogen gezien hebben. Achter dit strand ligt de landingsbaan van Juliana Airport. Vergeet je camera niet zodat je tijdens het zonnen ook nog even een Boeing 747 of Dreamliner kunt fotograferen. Leuk voor thuis want anders gaan ze je niet geloven. Enige voorzichtigheid is hier echter wel geboden. Bij het opstijgen van een groot toestel komt er behoorlijk wat wind en luchtdruk vrij waardoor je omver geblazen kunt worden. In 2017 is er nog een toerist overleden doordat deze te dichtbij stond. Houd dus enige afstand zodra het vliegtuig opstijgt. Het zandstrand is verder schitterend en de zee is helderblauw en nodigt zeker uit om te zwemmen of om in af te koelen.

Maho Bay BeachGa zeker even vliegtuigen spotten op Maho Bay Beach.


Kim Sha Beach

Kim Sha Beach ligt aan Simpson Bay. Simpson Bay is een baai met veel verschillende prachtige stranden. Op Kim Sha Beach is vaak van alles te doen! Honger zul je er ook niet snel krijgen want er zijn verschillende eetgelegenheden.


Dawn Beach

Dawn Beach is een populair strand. Voor de kust van dit strand ligt een fraai koraalrif. Ben jij gek op snorkelen? Dan is dit een leuk strand om naar toe te gaan. Je kunt trouwens op deze locatie ook uitstekend surfen. Let wel op tijdens het zwemmen want de stroming kan soms best sterk zijn.


Orient Bay Beach

Orient Bay Beach tref je op het Franse deel en is een lang zandstrand. Vanaf dit populaire strand zijn ook veel watersporten te beoefenen zoals flyboarding, kitesurfing, waterskiën en paragliding. Je gaat je op dit strand niet snel vervelen.


Baie de Grand Case

Baie de Grand Case is een lang maar geen breed zandstrand. In Grand Case kun je tussendoor even heerlijk wat gaan eten. Overigens is dit ook een perfecte locatie om te gaan snorkelen. Je ziet er prachtige tropische vissen.


Friar's Bay Beach

In het Franse gedeelte van het eiland ligt Friar's Bay Beach. Het is een rustig zandstrand waar niet zoveel toeristen komen. Het strand is vooral populair bij de locals. De zee is hier niet zo wild waardoor je er perfect kunt snorkelen. Het strand is zeer geschikt voor families met kinderen.


Point Blanche Bay

Point Blanche Bay tref je helemaal in het zuidoosten van Sint Maarten. Het strand is niet groot maar zeker leuk om even te gaan kijken.


Happy Bay

Happy Baie Beach is een zeer klein maar wel een prachtig zandstrand. Je kunt dit strand alleen te voet bereiken. Er zijn ook helemaal geen voorzieningen en dat maakt het natuurlijk alleen maar leuker.

Stand en zee Sint MaartenDe zee bij Sint Maarten oogt prachtig blauw en nodigt echt uit om een stukje te gaan zwemmen.


Baie Nettlé

Sandy Ground is een smalle strook land ten zuid-westen van Marigot. Het witte zandstrand Bai Nettlé tref je dan aan de zeezijde.


Gibbs Bay

Gibbs Bay is een heel klein en rustig strand. De zee is hier wel erg wild.


Little Bay Beach

Little Bay Beach is een zeer fraai strand met prima duik- en snorkelmogelijkheden. Het strand ligt niet zo ver van Philipsburg. De zee is op deze locatie lekker rustig. Je hoeft zelf geen eten of drinken mee te nemen want er zijn bij dit strand diverse restaurants en bars. Little Bay Beach is ook geschikt voor jonge kinderen.


Baie Rouge

Baie Rouge tref je op het Franse deel van het eiland. Het is een populair en mooi zandstrand. Als je het geen probleem vindt om een stukje om rosten te zwemmen dan kom je zelfs bij een nog mooier strand. Onder water is het hier ook zeker de moeite waard. Vergeet dus niet om je snorkeluitrusting mee te nemen. Voor rustzoekers is dit ook een fijn strand omdat het er meestal niet zo druk is.


Baie Longue

Op Baie Longue komt amper iemand en er zijn ook geen voorzieningen. Maar het kan best zijn dat je dit juist prettig vindt. Het is ook een goede plek om te snorkelen.


Baie aux Prunes

Baie aux Prunes is een rustig strand gelegen op het Franse deel van het eiland.


Cupecoy Beach

De natuur rondom dit beschutte strand is prachtig. Op Cupecoy Beach heb je ook veel privacy. Door de wind is dit strand niet altijd zichtbaar en de zee kan er soms wild zijn. Cupecoy Beach is daarom minder geschikt voor kinderen.


Grand Cace Baie

Grand Cace Baie is een kindvriendelijk strand en ligt bij het Franse dorpje Grand Cace. Als je van lekker eten houdt dan moet je zeker naar dit strand gaan want er zijn bij Grand Cace Baie goede restaurants. Snorkelen is op deze plaats ook zeker een aanrader.


L'îlet Pinel

L'îlet Pinel is een klein eilandje in het Franse deel en zeker het bezoeken meer dan waard. De stranden van het eilandje zijn misschien wel het mooiste van heel Saint-Martin. Je bereikt L'îlet Pinel met een bootje en het is ongeveer tien minuten varen. De kosten voor een retourticket zijn meestal rond de tien euro. Op het eiland is een strandtent aanwezig en je kunt op deze locatie prima snorkelen. Het eiland heeft aan de noordkant ook nog een naaktstrand.


Île Tintamarre

Île Tintamarre is een zeer klein eilandje met een oppervlakte van 0,8 km2 en is 2,58 kilometer lang. Op dit eilandje wonen geen mensen meer. Je treft aan de westkant van Île Tintamarre een oogverblindend zandstrand. Vanuit het Franse deel worden naar dit eilandje snorkeltochten georganiseerd. Leuk om een dagje naar toe te gaan.


Flamingo Beach

Flamingo Beach is een klein strand gelegen op het Nederlands deel.


Great Bay Beach

Great Bay Beach is een mooi en zeer lang zandstrand en tref je bij Philipsburg. De zee is er lekker rustig zodat je op deze locatie even heerlijk kunt gaan zwemmen.

StrandPhilipsburgGenieten op het strand op Sint Maarten.


Bale Orientale

Ben je gek van watersporten? Dan moet je op Bale Orientale zijn! Aan dit strand ligt ook het resort Club Orient. Dit is een populair hotel voor naturisten. Natuurlijk is ook dit een openbaar strand. Het strand ligt op een schitterende locatie met in de omgeving veel groen.


Cay Bay

Ben jij een rustzoeker en natuurliefhebber? Dan moet je echt naar Cay Bay! Het is een afgelegen en rustig strand. Vergeet zeker niet je snorkeluitrusting mee te nemen want je kunt hier prima snorkelen.


Petite Plage

De naam zegt het al. Petite Plage is een klein en rustig strand gelegen op het Franse deel van Sint Maarten.


Guana Bay

Guana Bay is een breed strand en grenst aan een woonwijk.


Coralita Beach

Coralita Beach is niet echt het bezoeken waard en kun je dus met een gerust hart overslaan.


Orient Bay

Anse Marcel Beach

Kimsha Beach

Sandy Ground


TIP Stranden op Karpathos

Wist je dat ook het Griekse eiland Karpathos gezegend is met schitterende zandstranden? Apella Beach is bijvoorbeeld het mooiste strand van het Middellandse zeegebied. Als je naar Karpathos op vakantie gaat hoef je slechts drie uur in het vliegtuig te zitten. Het is naar Sint Maarten ongeveer negen uur vliegen. Meer info: Karpathos Vakantie