Holland House Beach

Holland House BeachTIP Aan de ene kant van het hotel het strand voor je deur, aan de andere kant van het hotel ga je taxfree shoppen. Wat een toplocatie! Dit charmante boutique-hotel ligt in hartje Philipsburg en biedt haar gasten een onvergetelijke vakantie in Nederlandse én Caribische sfeer! Beoordeeld met een 9.1!

Hoe is het weer en klimaat op Sint Maarten?

Je gaat natuurlijk op vakantie naar Sint Maarten voor het heerlijke weer en de hagelwitte zandstranden. De zon schijnt er veelvuldig en het is op het eiland het gehele jaar door lekker warm. Sint Maarten is uitermate geschikt voor een zon- en strandvakantie. En hoe fijn is het om de koude winter in Nederland te ontvluchten en lekker te gaan genieten van het fijne weer op het zonovergoten eiland?

Hoe warm wordt het op Sint Maarten?

Sint Maarten geniet van een tropisch moessonklimaat, gekenmerkt door warme temperaturen het hele jaar door. De gemiddelde dagtemperatuur varieert van ongeveer 25°C in de koelere maanden tot 32°C in de warmere periodes. De gemiddelde temperatuur op het eiland is 27,2 graden Celsius. Dankzij de constante verkoelende passaatwinden uit het oosten voelt het weer op Sint Maarten altijd aangenaam aan. De warmste maanden zijn augustus en september en de 'koudste' maanden zijn januari en februari.

Wandelen op strand Anguilla.Op Sint Maarten is het weer meestal fantastisch. Deze foto maakten we op het buureilandje Anguilla.

Hoe warm wordt het zeewater?

Als je van zwemmen, snorkelen of duiken houdt dan zit je op Sint Maarten ook goed. De temperatuur van het zeewater varieert namelijk tussen de 26 en 29 graden Celsius. Het zeewater van de Noordzee is ter vergelijking in de winter 5 graden en in de zomer maximaal 22 graden Celsius. Dit scheelt behoorlijk met Sint Maarten.

Regent het veel op Sint Maarten?

Er valt gemiddeld gezien ongeveer 120 mm regen op Sint Maarten. Dat is bijna zeven keer minder dan in Nederland. De hoeveelheid regen kan wel per jaar behoorlijk verschillen. Tijdens het regenseizoen tussen september en november valt de meeste regen. Regenbuien zijn vaak kort en hevig, waarna de zon snel terugkeert.

Komen er orkanen voor op Sint Maarten?

Een belangrijk aspect van het klimaat op Sint Maarten is het orkaanseizoen, dat loopt van juli tot november. Hoewel directe treffers zeldzaam zijn, is het raadzaam om deze periode in gedachten te houden bij het plannen van je reis. Volg altijd de lokale adviezen en wees voorbereid op veranderende weersomstandigheden.