Holland House Beach

Holland House BeachTIP Aan de ene kant van het hotel het strand voor je deur, aan de andere kant van het hotel ga je taxfree shoppen. Wat een toplocatie! Dit charmante boutique-hotel ligt in hartje Philipsburg en biedt haar gasten een onvergetelijke vakantie in Nederlandse én Caribische sfeer!

Duiken

Op Sint Maarten kun je heel goed duiken. De onderwaterwereld is er prachtig en het water is natuurlijk van een aangename temperatuur. Het zicht is zeer goed! Je kunt onder water vaak meer dan 30 meter ver kijken en dat maakt het duiken natuurlijk een stuk leuker. In het natuurgebied 'Réserve naturelle de Saint-Martin' zijn al 28 officiële duikplekken en in totaal zijn er 55 duikspots op Sint Maarten. Keuze genoeg dus! Het duiken op Sint Maarten wordt ook steeds populairder.

Je treft er een aantal prachtige koraalriffen waar je de mooiste vissen zult zien zoals bijvoorbeeld zeepaardjes, murenen, verpleegsterhaaien etc. Naast vissen zwemmen er ook zeeschildpadden en dolfijnen. De kans dat je een dolfijn tijdens het duiken gaat zien is niet zo heel groot maar zeeschildpadden zul je bijna zeker gaan spotten.

Populaire duikplaatsen zijn bijvoorbeeld Cable Reef, Cay Bay, Creale Rock, Circus, Great Bay en Little Bay. En vergeet ook zeker niet om te gaan duiken in het beschermde natuurgebied Man of War Shoal Marine Park.

Je kunt op Sint Maarten duiken zowel vanaf de kant (kantduiken) of bijvoorbeeld vanaf een boot. Sommige grote hotels en resorts hebben hun eigen duikscholen en natuurlijk zijn er nog diverse andere duikscholen gevestigd op het eiland.

La Réserve naturelle de Saint-Martin

Dit natuurreservaat is opgericht in 1998 en ligt in het Franse deel van het eiland. Het is een groot gebied waarin een aantal fantastische duiklocaties liggen. Duik naar scheepswrakken of verwonder jezelf over de mooie koraalriffen.

Je zult in dit gebied mooie zeedieren gaan spotten. Denk aan bijvoorbeeld: zeeschildpadden, zeepaardjes, schorpioenvissen, murenen en als je geluk hebt dolfijnen. Als je graag dolfijnen wilt zien ga dan tussen januari en april naar Sint Maarten omdat dan de kans het groots is. De mooiste koraalriffen ga je zien rondom de eilandjes Cow & Calf, Pelican Rock en Molly Beday.

Wrakduiken

De meeste duikers vinden het leuk om naar een wrak te duiken en op Sint Maarten kan dit heel goed. Maak bijvoorbeeld een duik naar het gezonden vrachtschip Gregory dat ligt bij Mullet Bay op ongeveer 15 meter diepte. Of duik naar het Britse oorlogsschip HMS Proselyte wat vlakbij Philipsburg ligt. Dit schip ligt ook niet zo diep namelijk tussen 6 en 14 meter.

Duiken met haaien

Op Sint Maarten kun je zelfs een georganiseerde duik maken naar haaien. Natuurlijk duik je dan naar ongevaarlijke haaien zoals de Atlantische scherpsnuithaai en de Caribische rifhaai. De haaien die je gaat spotten zijn ongeveer 1 tot 2 meter groot. De duiksafari zal plaatsvinden in het Big Mama's Reef. Het zal een niet te vergeten en bijzondere duik gaan worden.