Holland House Beach

Holland House BeachTIP Aan de ene kant van het hotel het strand voor je deur, aan de andere kant van het hotel ga je taxfree shoppen. Wat een toplocatie! Dit charmante boutique-hotel ligt in hartje Philipsburg en biedt haar gasten een onvergetelijke vakantie in Nederlandse én Caribische sfeer! Beoordeeld met een 8.3!

Duiken op Sint Maarten

Op Sint Maarten zijn uitstekende duikmogelijkheden. De onderwaterwereld is er prachtig en het zeewater heeft een aangename temperatuur. Het zicht onder water is zeer goed. Je kunt verder dan 30 meter kijken en dat maakt het duiken op dit tropische eiland natuurlijk een stuk leuker. Je kunt op Sint Maarten zowel vanaf de kant (kantduiken) of vanaf een boot duiken. Sommige grote hotels en resorts hebben hun eigen duikschool en natuurlijk zijn er nog diverse andere duikscholen op het eiland.

Hoeveel duikspots zijn er op Sint Maarten?

In het natuurgebied Réserve naturelle de Saint-Martin zijn 28 officiële duikplekken. In totaal zijn er 55 duikspots op Sint Maarten. Je hebt op het tropische eiland dus keuze genoeg om te duiken.

Koraalrif Sint MaartenTijdens het duiken op Sint Maarten zie je de mooiste koraalvissen.

Wat zijn de populaire duikplaatsen op Sint Maarten?

  • Cable ReefCay Bay
  • Creale Rock
  • Circus
  • Great Bay
  • Little Bay

En vergeet zeker niet om te gaan duiken in het beschermde natuurgebied Man of War Shoal Marine Park.

La Réserve naturelle de Saint-Martin

La Réserve naturelle de Saint-Martin is opgericht in 1998 en ligt in het Franse deel van het eiland. Het is een groot gebied waarin een aantal fantastische duiklocaties liggen. Duik naar scheepswrakken of verwonder jezelf over de mooie koraalriffen. Je gaat in dit gebied zeker mooie zeedieren spotten. Denk aan bijvoorbeeld: zeeschildpadden, zeepaardjes, schorpioenvissen, murenen en als je geluk hebt dolfijnen. De mooiste koraalriffen zie je rondom de eilandjes Cow & Calf, Pelican Rock en Molly Beday.

Kun je op Sint Maarten dolfijnen spotten?

Ga dan tussen januari en april naar Sint Maarten op vakantie. De kans is dan het grootst dat je deze fantastische dieren ziet. Wil je graag een keer zwemmen met wilde dolfijnen? Overweeg dan zeker om een keer op vakantie te gaan naar de Azoren. Wij hebben daar met wilde dolfijnen gezwommen. Het was een ervaring om nooit meer te vergeten.

Koraalriffen

Je treft in de zee rondom Sint Maarten een aantal schitterende koraalriffen waar je de mooiste vissen ziet zwemmen zoals: zeepaardjes, murenen en verpleegsterhaaien. Naast vissen zwemmen er ook zeeschildpadden en dolfijnen. De kans dat je een dolfijn tijdens het duiken ziet is niet zo heel groot maar zeeschildpadden ga je bijna zeker spotten.

Zeeschildpad op Sint MaartenMisschien zie jij ook wel een zeeschildpad.

Wrakduiken

De meeste sportduikers vinden het leuk om naar een wrak te duiken. Op Sint Maarten kan dit heel goed. Maak bijvoorbeeld een duik naar het gezonden vrachtschip Gregory dat ligt bij Mullet Bay op ongeveer vijftien meter diepte. Of duik naar het Britse oorlogsschip HMS Proselyte wat vlakbij Philipsburg ligt. De HMS Proselyte ligt ook niet zo diep namelijk tussen 6 en 14 meter.

Duiken met haaien

Op Sint Maarten kun je zelfs een georganiseerde duik maken naar haaien. Natuurlijk duik je dan naar ongevaarlijke haaien zoals de Atlantische scherpsnuithaai en de Caribische rifhaai. De haaien die je gaat spotten zijn ongeveer 1 tot 2 meter groot. Deze spectaculaire duiksafari vindt plaats in het Big Mama's Reef. Het wordt een heel bijzondere duik die je niet zo snel gaat vergeten.