Holland House Beach

Holland House BeachTIP Aan de ene kant van het hotel het strand voor je deur, aan de andere kant van het hotel ga je taxfree shoppen. Wat een toplocatie! Dit charmante boutique-hotel ligt in hartje Philipsburg en biedt haar gasten een onvergetelijke vakantie in Nederlandse én Caribische sfeer!

Anguilla

Anguilla is een fraai eilandje en ligt vlakbij Sint Maarten. De afstand tussen Sint Maarten en Anguilla is slechts tien kilometer. Het is vanaf Marigot slechts 20 minuten varen en om het half uur vertrekt er een boot naar Anguilla. Je hoeft dus nooit lang te wachten. De trip met de boot is ook leuk want je ziet onderweg vaak vliegende vissen.

Anguilla heeft een oppervlakte van 91km2 en er wonen ongeveer 17.000 mensen. Het eiland is een Brits Caribisch eiland en is net zoals Sint Maarten onderdeel van de Kleine Antillen. Anguilla is voornamelijk vlak. De officiele taal is Engels en de spreektalen zijn Engels en Anguilliaans Creools.

De 'hoofdstad' van Anguilla is The Valley (Old Vally). Je moet je van deze plaats niet al te veel voorstellen want er wonen slechts 2000 mensen en er is ook niet echt een centrum. Het is wel leuk om even te kijken bij de 'St. Gerard’s Catholic Church'.

In de plaats Sandy Grounds kun je het beste uitgaan want je treft er verschillende leuke strandtenten en bars. Natuurlijk is ook hier een fraai strand.

Stranden

De grootste attractie van Anguilla zijn de witte en brede zandstranden. De stranden van Sint Maarten zijn al zeer fraai maar Anguilla heeft nog mooiere stranden zoals Shoal Bay en Meads Bay. Wij hebben nog nooit zulke fantastische stranden gezien. Gelukkig is het op Anguilla niet zo druk zodat je maximaal van de stranden kunt genieten.

Strand AnguillaDe stranden op Anguilla kunnen zich meten met de mooiste stranden van de wereld.

Shoal Bay

Ga ook zeker even naar het misschien wel mooiste strand ter wereld Shoal Bay. Wat is dit een mooi strand en het is hier ook helemaal niet druk. In de omgeving zijn een aantal gezellige eettentjes te vinden. Je zult echt onder de indruk zijn van dit strand!

Kortom als je op vakantie bent op Sint Maarten ga dan ook zeker één dagje naar Anguilla! Je zult er zeker geen spijt van krijgen.