Holland House Beach

Holland House BeachTIP Aan de ene kant van het hotel het strand voor je deur, aan de andere kant van het hotel ga je taxfree shoppen. Wat een toplocatie! Dit charmante boutique-hotel ligt in hartje Philipsburg en biedt haar gasten een onvergetelijke vakantie in Nederlandse én Caribische sfeer! Beoordeeld met een 9.1!

Anguilla

Anguilla is een echt bounty eiland en is het bezoeken meer dan waard. Het tropische eiland ligt vlakbij Sint Maarten op slechts 20 minuten varen. Wij zijn er zelf twee keer op vakantie geweest en waren zeer onder de indruk van de schoonheid van dit eiland. De witte zandstranden zijn er adembenemend mooi. Het is op Anguilla veel rustiger en minder hectisch dan op Sint Maarten. Ga je binnenkort op vakantie naar Sint Maarten? Bezoek dan zeker ook Anguilla! Je komt dan echt helemaal tot rust.

Strand AnguillaDe stranden op Anguilla kunnen zich meten met de mooiste stranden van de wereld.

Heeft Anguilla mooie stranden?

De grootste attractie van Anguilla zijn de hagelwitte en brede zandstranden. De stranden van Sint Maarten zijn al prachtig maar Anguilla heeft nog mooiere stranden. De mooiste stranden op het eiland zijn wat ons betreft: Shoal Bay en Meads Bay. Wij hebben nog nooit zulke fantastische zandstranden gezien. Gelukkig is het op Anguilla niet zo druk zodat je maximaal van de stranden kunt genieten. Vaak waren wij de enige op het strand. Let wel op als je in de zee bent dat de golven in de branding soms behoorlijk hoog en krachtig kunnen zijn.

TIP Aurora Anguilla Resort & Golf ClubBooking.com

Aurora Anguilla Resort & Golf Club Tip voor Huwelijksreis!

Huwelijksreis!

In dit hotel brachten wij destijds onze huwelijksreis door. Wat hebben wij hier genoten! We werden als vorsten ontvangen, de service die we hier ervaren hebben is ongekend. De kamers zijn ruim en luxe ingericht. Bij het hotel is een hydroponische boerderij waar ze hun eigen groeten kweken. Deze worden gebruikt in het restaurant en wow wat hebben wij hier lekker gegeten. De ligging aan het strand is perfect. Het strand is er oogverblindend mooi met hagelwit poederzand. Af en toe leek het wel of we droomden! Wij hadden onze huwelijksreis in geen ander hotel willen doorbrengen, dit is echt een aanrader! Beoordeeld met een 8.5!

Is Shoal Bay het mooiste strand van de wereld?

Breng zeker een bezoek aan misschien wel het mooiste zandstrand ter wereld: Shoal Bay. Wat is dit een prachtig strand! Het is hier lekker rustig wat wij als zeer plezierig hebben ervaren. In de omgeving zijn een aantal gezellige eettentjes te vinden. Je zult zeker onder de indruk zijn van dit hagelwitte zandstrand.

Strand AnguillaWat hebben we genoten op de stranden van Anguilla.

Hoe lang is het varen naar Anguilla?

De afstand tussen Sint Maarten en Anguilla is slechts tien kilometer. Het is vanaf Marigot op Sint Maarten ongeveer 20 minuten varen naar dit tropische eiland. Om het half uur vertrekt er een boot naar Anguilla. Je hoeft dus nooit lang te wachten. De trip met de boot naar het eiland is hartstikke leuk want je ziet onderweg vaak vliegende vissen. Wij hadden nog nooit een vliegende vis gezien.

Hoe groot is Anguilla?

Anguilla heeft een oppervlakte van 91 km2 en er wonen 18.090 mensen (2020). Het eiland maakt deel uit van de Britse overzeese gebieden en is net zoals Sint Maarten onderdeel van de Kleine Antillen. Het schitterende eiland ligt in de Caribische Zee. Anguilla heeft een voornamelijk vlak landschap en het is er erg droog.

Welke talen spreekt men op Anguilla?

De officiële taal op Anguilla is Engels en de spreektalen zijn Engels en Anguilliaans Creools.

Zijn er op Anguilla goede hotels?

Op Anguilla zijn zeer mooie 4- en 5-sterren hotels te boeken. De hotels hebben vaak een schitterende ligging direct aan het strand. Wij hebben zelf ervaren dat het serviceniveau van de hotels zeer hoog is. Wij zijn nog zo verwend als tijdens onze vakantie op Anguilla.

Strand AnguillaHet Aurora Anguilla Resort & Golf Club op Anguilla.

Wat is de hoofdstad van Anguilla?

De hoofdstad van Anguilla is The Valley (Old Vally). Je moet je van deze plaats niet te veel voorstellen want er wonen slechts 2000 mensen. Er is ook niet echt een centrum. Het is de moeite waard om even te kijken bij de St. Gerard’s Catholic Church. Naast het dorp ligt Crocus Hill. Deze heuvel is met zijn 213 meter het hoogste punt van het eiland. Op Crocus Hill tref je de ruïnes van een gerechtsgebouw en gevangenis.

Waar kun je het beste uitgaan op Anguilla?

In de plaats Sandy Grounds kun je het beste uitgaan want je treft er verschillende leuke strandtenten, restaurants en bars. Natuurlijk is ook Sandy Grounds gezegend met een schitterend en hagelwit zandstrand.

Kortom, als je op vakantie bent op Sint Maarten ga dan minstens één dagje naar Anguilla! Je krijgt er zeker geen spijt van.