Holland House Beach

Holland House BeachTIP Aan de ene kant van het hotel het strand voor je deur, aan de andere kant van het hotel ga je taxfree shoppen. Wat een toplocatie! Dit charmante boutique-hotel ligt in hartje Philipsburg en biedt haar gasten een onvergetelijke vakantie in Nederlandse én Caribische sfeer! Beoordeeld met een 9.1!

Marigot

Marigot ligt in het Franse deel van Sint Maarten. Deze hoofdstad van Saint Martin werd in 1649 gebouwd midden in de mangroven. De plaats ligt aan de Bai de Marigot. In Philipsburg kun je natuurlijk fantastisch shoppen maar ook in Marigot zijn er behoorlijk wat winkels. Dus ook hier kun je prima shoppen! Op Sint Maarten wordt er geen BTW geheven dus het is ook nog zeer voordelig om op dit eiland te shoppen.

Marigot heeft zelfs twee havens. Bij de binnenhaven (Marina Port la Royale) van Marigot is het gezellig met onder andere verschillende restaurants, terrasjes en bars. Je krijgt hier een heerlijk vakantiegevoel. Bij de andere haven (Jachthaven Fort Louis) is het minstens net zo leuk. Bij deze haven ligt ook een wandelpier.

Wil je een dagje naar een ander eiland in de buurt bijvoorbeeld naar het fraaie Anguilla? Dan is de kans groot dat je vanaf de haven van deze plaats gaat vertrekken. Een dergelijk boottochtje is op zich zelf al heel leuk. Je ziet vaak vliegende vissen.

Caribische markt

De markt in Marigot mag je zeker niet missen! De markt wordt iedere woensdag- en zaterdagochtend gehouden op de kade. Heb je nog geen souvenirs voor het thuisfront? Dan kun je ook hiervoor terecht op de markt. Natuurlijk koop je er ook groenten, fruit, vis, vlees etc. Op de andere dagen is op deze locatie meestal ook wel wat te doen maar op de woensdag en zaterdag is de markt toch het leukst.

Musée de Saint Martin

Wil je meer weten over de geschiedenis van Saint Martin? Bezoek dan zeker het Sint Martin Museum! In dit museum leer je alles van de afgelopen 5000 jaar over Sint Maarten. In het museum tref je onder andere veel archeologische vondsten uit de tijd van de Arawak-indianen. Musée de Saint Martin wordt daarom ook vaak Arawakmuseum genoemd. Het museum is dagelijks geopend en tref je op Rue Fichot nummer 7.

Fort Saint Louis

Het is een klein stukje lopen vanaf Marigot om het in 1767 gebouwde Fort Saint Louis te bekijken. Het fort was echter pas in 1789 helemaal gereed. Met dit fort probeerden de Fransen de haven van Marigot te beschermen. Het fort zelf is nog in een redelijke staat en je kunt zelfs nog een paar oude kanonnen bekijken.

Onderaan de heuvel is het mogelijk om je auto te parkeren. Het is wel een stukje traplopen maar als je eenmaal boven bent dan wordt je getrakteerd op een fantastisch mooi uitzicht. Je ziet natuurlijk het fraaie Marigot en bij helder weer zelfs het prachtige buureiland Anguilla. Dit eiland heeft stranden die nog mooier zijn dan de stranden van Sint Maarten.

Schelpenmuseum

Het Schelpenmuseum tref je niet in het centrum maar in het woondistrict Concordia. Kinderen vinden het natuurlijk altijd leuk om schelpen te gaan bekijken. De collectie in dit privémuseum bestaat uit meer dan 5000 schelpen. Dus er valt genoeg te zien!

Le Pont de Durat

Deze in 1789 gebouwde stenenbrug verbind het noorden van Sint Maarten met Marigot.